Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

 

 

About Svein Grønvold

 

noen


Jeg er født i 1953 og vokste opp i Eidsvoll. De siste 36 årene har jeg bodd i Ski sørøst for Oslo. Jeg er utdannet natur- og miljøvernkandidat fra Telemark distriktsuniversitet. I dag jobber jeg fulltid som fotograf, skribent og grafisk designer. Frem til november 1999 var jeg ansatt som informasjonsrådgiver ved Forskningsparken i Ås. Før det var jeg ansatt i 13 år ved Norsk institutt for skogforskning (nå Nibio) på Ås og tidligere ved Fylkesmannens miljøvernavdeling i Buskerud. Jeg startet Grønvolds Bildebyrå i 1982 med salg av bilder til bøker, blader, kalendere etc., men i dag selger jeg bildene mine gjennom fotobyrået NTB Bilder.

Jeg er medlem av Norske Naturfotografer (NN) – foreningen for profesjonelle norske naturfotografer, BioFoto, og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). Jeg har fotografert norsk natur i over 50 år, siden jeg begynte med svart-hvitt-fotografering da jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg har derfor lært fotografering fra mørkerommets magi, via mellomformatsbilder, til dagens digitale format. Jeg fotograferer det meste, men trives best i naturen både i skogen, på kysten og på fjellet.

Blant fotografvenner, omtalt som «skogsfotografen», som også inkluderer skogbruksbilder. Jeg har vært hovedredaktør, medforfatter og fotograf for en rekke «storslåtte bøker» om fjell og fjellturer. Bøkene i «hytte til hytte-serien» er utgitt av Gyldendal Norsk Forlag i perioden 1987 til 2001 og beskriver i detalj fotturer og naturopplevelser i våre mest kjente fjellområder som Jotunheimen, Hardangervidda, Rondane og Femundsmarka, Nordvestlandets fjellverden. og Skarvheimen.

Tre av praktbøkene ble også utgitt som guidebøker i mindre format i 1998, av samme forlag. Etter å ha illustrert en rekke bøker de siste årene (se Bøker), var jeg i 2008 medforfatter og fotograf i boken Drammensvassdraget - fra fjell til fjord utgitt av forlaget Tom & Tom. I løpet av de siste 40 årene har jeg bidratt med bilder til en rekke bøker, blader, kalendere, postkort, årsrapporter, organisasjonsblader, fagtidsskrifter etc.

I tillegg til fotooppdrag driver jeg med journalistisk arbeid og grafisk design av bøker. Jeg har designet ca. 25 bøker de siste 10 årene.

 

Logg inn